Kompanija

Otkrijte tko smo, gdje smo i koja je vizija našeg odgovornog djelovanja u suradnji s prirodom i društvom.

Oio Vivo - maslinik

Lokacija

Maslinik površine 56 ha s 15 000 stabala smjestio se na odličnoj lokaciji za uzgoj maslina na nadmorskoj visini od 60-120 m.n.v samo 4,5 km udaljeno od mora, između Vodnjana na sjeveru i Pule na jugu, u južnom djelu poluotoka Istra, gdje se odvijaju blagodatna strujanja toplog morskog zraka od Raškog zaljev na istoku i Brijunskog otočja na zapadu.

Kompanija

Oio Vivo - Oleum Maris

Tvrtka Oleum Maris mlada je kompanija osnovana 2005. godine na temeljima različitosti, tolerancije i zajedništva.

Vlasnici kompanije Oleum Maris pokazali su hrabrost za nove početke podizanjem najvećeg maslinika u južnoj Istri na požarom devastiranom zemljištu. Zajednički, vlastitim sredstvima, no i uz pomoć lokalne zajednice odlučuju se za nove izazove, pokretanjem kompanije utemeljene na principima društveno odgovornog poslovanja. Kontinuirano usavršavanje, briga o kvaliteti, primjena inovacija u suradnji sa stručnim institucijama, temeljne su postavke kompanije Oleum Maris. Vizija je kompanije kupcima proizvoda Oio Vivo ponuditi cjelokupno iskustvo i doživljaj vezan uz uzgoj maslina i proizvodnju ulja vrhunske kvalitete na atraktivnoj, geografski odlično pozicioniranoj lokaciji.

Mapa maslinika

Maslinik je podijeljen u pravilnu ortogonalnu mrežu, podsjećajući tako na rimsko nasljeđe zemljišnih centurija, pravilno omeđenih posjeda, u kojima se uzgajaju pojedine sorte maslina i to čak pet autohtonih sorti te dvije strane, talijanske sorte maslina.

Oio Vivo - mapa maslinika

Posjet masliniku

Za organizaciju posjeta masliniku i kušaoni molimo kontaktirati:

Opće informacije

Površina: 56 ha
Broj stabala maslina: 15 000
Autohtone sorte: Buža, Istarska bjelica, Rozinjola, Žižolera i Buža puntoža
Strane sorte: Leccino i Pendolino
Agrotehničke mjere: Integrirana proizvodnja
Spremište za pohranu ulja na lokaciji maslinika
Kušaona na lokaciji maslinika

O našim maslinarima

Klikom na link ispod pogledajte prilog o našim maslinarima prikazan na HRT-u 4. (32:20)

Oio Vivo - odgovornost, favicon

Odgovornost

Poslovanje kompanije Oleum Maris zasniva se na principima društveno odgovornog poslovanja u kojemu se poslovne odluke temelje na etičkim načelima vodeći računa o društvenoj odgovornosti.

Odgovornost kompanije očituje se kroz:

Inovacije

Kompanija Oleum Maris kontinuirano surađuje sa znanstvenim i obrazovnim institucijama u Hrvatskoj i Istri kako bi unaprijedila vlastito poslovanje te pomogla edukaciji novih stručnjaka u maslinarstvu kroz usvajanje praktičnih znanja o uzgoju maslina, proizvodnji i preradi maslinova ulja.

Prototip stroja za zalijevanje maslinika i gnojenje

Suradnja s Veleučilištem u Poreču

Suradnja s Otvorenim učilištem Pula – Diopter – edukacija odraslih osoba u maslinarstvu

Suradnja s Agronomskim fakultetom

Suradnja s Institutom za poljoprivredu i turizam u Poreču

Inovatori su u proizvodnji korisnih strojeva i alata kojima mogu poboljšati održavanje maslinika, te su tako osmislili prototip stroja za zalijevanje maslinika i gnojenje koji posredstvom ugrađenih senzora štedi gnojivo ispravno dozirajući vodu kojoj je dodan tekući humus.

Kompanija surađuje sa Agronomskim fakultetom u Zagrebu, Veleučilištem u Poreču, Institutom za poljoprivredu i turizam, također u Poreču, te Otvorenim učilištem Pula – Diopter – vezano uz programe edukacije odraslih osoba u maslinarstvu.