Opći uvjeti poslovanja

1. Uvjeti kupnje

Ovim se uvjetima utvrđuje postupak naručivanja, plaćanja, isporuke te reklamacija proizvoda koji su ponuđeni na ovim stranicama. shop.oio-vivo.com internet stranice mogu se koristiti za Vašu privatnu upotrebu bez ikakvih naknada za korištenje, a prema sljedećim uvjetima i pravilima. Prodavatelj je Oleum Maris d.o.o., a kupac je posjetitelj ovih stranica koji popuni elektronsku narudžbu, pošalje je prodavatelju te izvrši plaćanje putem kreditnih kartica ili PayPal-om.

Podaci o prodavatelju:

  • Naziv: Oleum Maris d.o.o. za poljoprivredu, trgovinu i proizvodnju
  • Skraćeni naziv: Oleum Maris d.o.o.
  • Sjedište: Puljska cesta 200, 52216 Galižana – Gallesano, Hrvatska
  • MBS: 01909606
  • OIB: 99777597804
  • Telefon: + 385 (0)52 512 351
  • E-mail: info@oleum-maris.hr

2. Naručivanje

Kupac naručuje proizvod ili proizvode putem elektronskog obrasca narudžbe.

Kupcem se smatra svaka osoba koja elektronski naruči barem jedan proizvod, popuni tražene podatke i pošalje narudžbu. Naručiti mogu isključivo osobe koje su punoljetne, Zakonom je zabranjena prodaja alkoholnih pića i drugih pića koja sadrže alkohol osobama mlađim od 18 godina.

Sve cijene izražene su u Hrvatskoj nacionalnoj valuti, HRK, i u EUR-ima, s PDV-om. Roba se naručuje elektronskim oblikom, pritiskom na određeni proizvod te spremanjem istog u košaricu. Roba se smatra naručenom u trenutku kada kupac odabere te potvrdi način plaćanja.

3. Registracija

Registracija za naručivanje artikala dozvoljena je samo osobama s navršenih 18 godina. Prilikom prve narudžbe proizvoda putem elektronskog obrasca nužno je registrirati se. Molimo Vas da korisničku lozinku pohranite tako da nije dostupna trećim osobama.

4. Plaćanje

Naručeni proizvodi ili usluge plaćaju se online jednom od kreditnih kartica: Visa®, Mastercard® ili Maestro®, te putem PayPal sustava.

5. Sigurnost plaćanja kreditnim karticama

Pri plaćanju na našoj web trgovini koristite CorvusPay – napredni sustav za siguran prihvat platnih kartica putem interneta.
CorvusPay sustav osigurava potpunu tajnost Vaših kartičnih i osobnih podataka već od trenutka kada ih upišete u CorvusPay platni formular. Platni podaci prosljeđuju se šifrirano od Vašeg web preglednika do banke koja je izdala Vašu karticu. Naša trgovina nikada ne dolazi u kontakt s cjelovitim podacima o Vašoj platnoj kartici. Također, podaci su nedostupni čak i djelatnicima CorvusPay sustava. Izolirana jezgra samostalno prenosi i upravlja osjetljivim podacima, čuvajući ih pri tom potpuno sigurnima.

Formular za upis platnih podataka osiguran je SSL transportnom šifrom najveće pouzdanosti. Svi skladišteni podaci dodatno su zaštićeni šifriranjem, korištenjem kriptografskog uređaja certificiranog prema FIPS 140-2 Level 3 standardu. CorvusPay zadovoljava sve zahtjeve vezane uz sigurnost on-line plaćanja propisane od strane vodećih kartičnih brandova, odnosno posluje sukladno normi – PCI DSS Level 1 – najviši sigurnosni standard industrije platnih kartica. Pri plaćanju karticama uvrštenim u 3-D Secure program Vaša banka uz valjanost same kartice dodatno potvrđuje i Vaš identitet pomoću tokena ili lozinke.

Corvus Pay sve prikupljene informacije smatra tajnom i tretira ih u skladu s tim. Informacije se koriste isključivo u svrhe za koje su namijenjene. Vaši osjetljivi podaci u potpunosti su sigurni, a njihova privatnost zajamčena je najmodernijim zaštitnim mehanizmima. Prikupljaju se samo podaci nužni za obavljanje posla sukladno propisanim zahtjevnim procedurama za on-line plaćanje.

Sigurnosne kontrole i operativne procedure primijenjene na našu infrastrukturu osiguravaju trenutnu pouzdanost CorvusPay sustava. Uz to održavanjem stroge kontrole pristupa, redovitim praćenjem sigurnosti i dubinskim provjerama za sprječavanje ranjivosti mreže te planskim provođenjem odredbi o informacijskoj sigurnosti trajno održavaju i unaprjeđuju stupanj sigurnosti sustava zaštitom Vaših kartičnih podataka.

Visa Secure MasterCard Identity Check

6. Ambalaža i isporuka

Naručeni proizvodi pakiraju se u specijalnu ambalažu, certificiranu od strane GLS i DHL dostavne službe, na način da tijekom uobičajene manipulacije ne budu oštećeni. Cijena ambalaže uključena je u trošak pakiranja i dostave koje se izračunava u košarici prije plaćanja. Dostava proizvoda moguća je u Hrvatskoj i većinu zemalja EU. Prilikom preuzimanja kupac je dužan provjeriti stanje pošiljke te u slučaju oštećenja odmah reklamirati proizvod dostavljaču (djelatnicima tvrtke koja vrši dostavu). Prodavatelj se odriče svake odgovornosti u vezi oštećenja koja mogu nastati tijekom dostave.

Ako kupac ne primi robu, ili obavijest o isporuci, nakon što je poslana, u očekivanom vremenu, kupac ima pravo o tome obavijestiti prodavatelja kako bi se poduzele radnje pronalaska pošiljke ili kako bi se poslala zamjenska pošiljka.

Ako kupac odbije primiti robu koju je naručio prodavatelj ima pravo tražiti od kupca nadoknadu svih troškova koji su vezani za isporuku.

Prodavatelj se obvezuje poslati pošiljku kupcu onoga trenutka kada zaprimi potvrdu kojom se odobrava online transakcija. Nakon zaprimanja te potvrde prodavatelj se obvezuje poslati pošiljku u roku do 5 (pet) radnih dana.

Nakon što dostavljač (tvrtka koja vrši dostavu) zaprimi pošiljku od strane prodavača, prodavač više nije odgovoran za daljnji tijek isporuke i eventualna kašnjenja te probleme koji mogu nastati u vezi daljnje manipulacije i isporuke robe.

7. Reklamacije

Prodavatelj se obvezuje isporučiti proizvod koji je odgovara opisu proizvoda navedenom na oio-vivo.com. Fotografije koje ilustriraju proizvod na Internet stranici ne moraju odgovarati stvarnom izgledu proizvoda te kupac ne može reklamirati ovaj segment.

Registrirani korisnik ima pravo u roku od osam (8) kalendarskih dana od dana dostave proizvoda na reklamaciju kupljenog proizvoda ili povrat proizvoda ukoliko prilikom preuzimanja robe uoči nedostatke na proizvodima ili su dostavljeni proizvodi neispravni.

Oleum Maris će, na osnovu zahtjeva za povrat ili zamjenu, registriranom korisniku vratiti sredstva na račun koji je korisnik naveo u samom zahtjevu ili zamijeniti proizvod s novim u roku trideset (30) dana od datuma primitka vraćenog proizvoda na adresu navedenu na obrascu za reklamaciju.

Zahtjev za reklamaciju se šalje na e-mail info@oleum-maris.hr ili poštom na adresu Oleum Maris d.o.o., Puljska 200, 52216 Galižana – Gallesano, tel: +385 52 512 351. Potvrdu primitka obavijesti o reklamaciji prodavatelj će dostaviti kupcu, bez odgađanja, elektroničkom poštom. Nakon što kupac zatraži povrat kontaktirat će ga osoblje prodavatelja i dati uputstva za izvršenje povrata. Kako bi povrat bio uvažen vraćena roba mora biti nenošena, neoštećena i u originalnoj ambalaži.

Povrat dostavljenih proizvoda vrši se dostavom na adresu o kojoj je registrirani korisnik obaviješten nakon slanja reklamacije. Troškove povrata proizvoda snosi registrirani korisnik.Registrirani korisnik je obvezan dostavljene proizvode vratiti u stanju u kojem su mu dostavljeni i u originalnom pakiranju (trgovačko pakiranje u kojem je roba i dostavljena). Ukoliko se nedvojbeno utvrdi da je reklamacija na proizvod neopravdana ili da je do neispravnosti naručenog proizvoda došlo zbog neadekvatnog rukovanja ili uporabe, tada Oleum Maris d.o.o. nije dužna izvršiti povrat novca ili dostaviti zamjenski proizvod. Reklamirani proizvod bit će vraćen korisniku o njegovom trošku uz pisano objašnjenje razloga neprihvaćanja zahtjeva za povratom ili zamjenom. Ukoliko je zahtjev za povratom novca ili zamjenom opravdan, Oleum Maris d.o.o. će korisniku poslati ispravne proizvode, s time da će trošak ponovnog slanja proizvoda snositi Oleum Maris d.o.o.

Ukoliko je došlo do pogreške prilikom pakiranja naručenih proizvoda te kupac nije dobio naručeni proizvod već neki drugi, dužan je navedeno prijaviti u roku od osam (8) dana. U tom slučaju, korisnik vraća krivo isporučen proizvod na trošak Oleum Maris d.o.o. koji se obvezuje isporučiti naručeni proizvod ili izvršiti povrat novca (sukladno zahtjevu korisnika) u roku od petnaest (15) dana od zaprimljenog krivo isporučenog artikla.

Ukoliko korisnik nije dobio naručeni i plaćeni proizvod, dužan je to prijaviti u roku od osam (8) kalendarskih dana od dana očekivanog dolaska naručenog proizvoda putem putem kontakata objavljenih na web stranici. Oleum Maris d.o.o. je u tom roku dužan utvrditi što se dogodilo sa reklamiranom pošiljkom, te korisnika obavijestiti o daljnjem rješavanju reklamacije.

Ugovor o kupoprodaji Kupac može jednostrano raskinuti u roku od 14 dana bez navođenja razloga.

Da bi Kupac mogao ostvariti pravo na jednostrani raskid ugovora o kupoprodaji, mora obavijestiti Oleum Maris d.o.o. o svojoj odluci o jednostranom raskidu ugovora prije isteka roka i to nedvosmislenom izjavom poslanom poštom ili elektroničkom poštom, u kojoj će Kupac navesti svoje ime i prezime, adresu, broj telefona, telefaksa ili adresu elektroničke pošte.

Izjavu o jednostranom raskidu ugovora Kupac može dostaviti prodavatelju putem priloženog obrasca za jednostrani raskid ugovora: Obrazac za jednostrani raskid ugovora o kupoprodaji. Izjavu o jednostranom raskidu ugovora Kupac može dostaviti prodavatelju putem obrasca koji se nalazi na mrežnoj stranici http://shop.oio-vivo.com na način da isti elektronički ispuni i pošalje. Potvrdu primitka izjave o jednostranom raskidu ugovora Oleum Maris d.o.o. dostavit će Kupcu bez odgađanja, elektroničkom poštom.

Rok za jednostrani raskid iznosi 14 dana od dana kada je Kupcu ili trećoj osobi koju je Kupac odredio, a koja nije prijevoznik, roba koja je predmet ugovora predana u posjed.

Ako Kupac jednostrano raskine ugovor o kupoprodaji, Oleum Maris d.o.o. obvezuje se u roku od 14 dana od primitka izjave o jednostranom raskidu izvršiti povrat primljene kupoprodajne cijene, a nakon što Kupac izvrši povrat kupljene robe. Kupac je kupljenu robu, u slučaju jednostranog raskida ugovora dužan vratiti prodavatelju najkasnije u roku od 14 dana od upućivanja izjave o jednostranom raskidu ugovora. Trošak povrata kupljene robe snosi Kupac.

8. Izjava o privatnosti

Obavezujemo se pružati zaštitu osobnim podacima kupaca, na način da prikupljamo samo nužne, osnovne podatke o kupcima / korisnicima koji su nužni za ispunjenje naših obveza; informiramo kupce o načinu korištenja prikupljenih podataka, redovito dajemo kupcima mogućnost izbora o upotrebi njihovih podataka, uključujući mogućnost odluke žele li ili ne da se njihovo ime ukloni s lista koje se koriste za marketinške kampanje.

Svi se podaci o korisnicima strogo čuvaju i dostupni su samo djelatnicima kojima su ti podaci nužni za obavljanje posla. Svi naši djelatnici i poslovni partneri odgovorni su za poštivanje načela zaštite privatnosti.

9. Općenito

Oleum Maris d.o.o. zadržava pravo na izmjenu ovih uvjeta i pravila. Sve promjene primijenit će se na korištenje shop.oio-vivo.com stranica. Kupac snosi odgovornost za točnost i potpunost unesenih podataka prilikom kupnje.

Usluge koje Vam pruža oio-vivo.com Internet prodavaonica ne uključuje troškove koje snosite koristeći računalnu opremu i usluge za pristup našim stranicama. Oleum Maris d.o.o. nije odgovoran za troškove telefona, Internet prometa ili bilo koje druge troškove do kojih može doći.

10. Odgovornost za materijalne nedostatke

Oleum Maris d.o.o. odgovara za materijalne nedostatke prodane robe sukladno odredbama Zakona o obveznim odnosima.